Látnivalók

A Hársfa Camping közvetlen szomszédságában helyezkedik el a város kitűnő adottságú hévízfürdője, hatalmas, fás zöldterületével, úszó-, tanuló-, gyermek- és forróvizes élménymedencéivel, szaunájával alkalmas helyszínt nyújtva fiatalabbaknak, idősebbeknek, mozgásra és pihenésre egyaránt. A  sportos kedvűek futó-, labdarúgó-, kosár-, és teniszpályákon játszhatnak, edzhetnek, az ízek barátait büfék, vendéglők csábítják.

Sellyén a környék néprajzát, és aktuális képzőművészeti tárlatot bemutató Kiss Géza Múzeum megtekintése feltétlenül ajánlott, ha nyitott szemmel akarunk járni az Ormánságban. Ne feledkezzünk meg az ország egyetlen háromtornyú, neogót, műemlék református templomáról, és az országos szépségű arborétum ölelte barokk Draskovich kastélyról sem! A város köztereit, különösen az arborétumot az itt rendezett nemzetközi művésztáborban készült szobrok díszítik.

A város tágabb környezete, az Ormánság tájegység, néprajzi, építészeti, természeti kincsei különös figyelmet érdemelnek. Elkápráztató a magyarok, horvátok olykor máig élő hagyományai, szokásai, viselete, zenéje, mesterségei. Különös és jellegzetes a régebbről maradt házak, tájházak építészete, a hagyományos falvak településképe. Európai különlegesség a környék református templomainak festett fakazettás díszítése, hasonlóval Erdélyben találkozhatunk. A Dráva folyó és ártéri társulásainak szépségét és ritka értékét az is jelzi, hogy a Duna- Dráva Nemzeti Park védelmét élvezi, ezen ártéri erdeinkben még az érintetlen természet honol, élőhelyet biztosítva számos ritka növény- és állatfaj számára. A legközelebbi folyószakasz, kenu- és sétahajó-kikötőhellyel, pihenővel, kijelölt tűzrakóval Sellyétől műúton, tizenegy kilométer távolságra helyezkedik el.